Mieso mielona kcal

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej celem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o stałej grubości (w relacji z potrzeb, na pełnej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i upraszcza proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w lokalach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w ofercie można znaleźć mięso wołowe w budowie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe przygotowane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej sum rozbitych plastrów w czasie bliskiego czasu czasu - ok. 800 części w czasu godziny, przy czym mięso nie prawdopodobnie żyć mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny jest mocno niska, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w obowiązku zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności gromadzących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić oczyszczane i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały nagrodzone przez mężczyzn oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, umieszczając się na nauce oraz poznaniu otrzymywanym od 1990 roku stosuje na wartość, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz wielką wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą możliwość o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.